DE ZEER SPECIALE BRADERIE

Er zijn héél veel braderieën in Nederland. Maar die op de Dag van Druten is een hele speciale. Die kenmerkt zich jaarlijks door tientallen verrassende attracties die tussen en bij de zeer rijk gevulde braderie ( ruim 120 stands !!) te zien en te ervaren zijn. “Braderie Extra” is DruPro dat gaan noemen. De organisatie van de braderie op de  Hogestraat en Kattenburg heeft DruPro voor het 3e jaar op rij uitbesteed aan (inmiddels) het bekende  organisatie- en evenementenburo Koolen en Koolen uit Tilburg. De attracties er tussendoor worden als van ouds georganiseerd door DruPro zelf. Op de braderie bieden de kraamhouders duizend-en-een artikelen te koop aan. Dat wordt schuifelen, snuffelen en……natuurlijk……. kopen. Terwijl u rondloopt wordt u vermaakt door verschillende artiesten., die de zomerse sferen naar Druten brengen! Helemaal vooraan op de kop van de Hogestraat is een kinderboerderij en kunnen de kinderen pony-rijden.

Natuurlijk zijn er ook de nodige kramen waar het een en ander genuttigd kan worden. En wat dacht U van de diverse gezellige Drutense  horeca-gelegenheden waar het op de terrasjes goed toeven is. Geen wonder dat heel veel mensen uit Druten en omgeving van de Dag van Druten en Avond van Druten een happening maken.

“Als we er de Dag van Druten op hebben zitten dan kan de vakantie pas echt beginnen.” hoorden we vorig jaar een vriendengroep verzuchten.

En zo is ‘t !!!!!!!!!

HET KINDERATTRACTIEPLEIN OP DE MARKT

Er zit vast iets voor je bij !!

Ook dit jaar is er weer het kinderattractieplein op de Markt in Druten. Net als vorige jaren is er weer genoeg te doen! En… alle attracties zijn gratis voor de kinderen!

Misschien zelfs wel teveel om op te noemen, maar we gaan het toch proberen! Uiteraard is er de mogelijkheid om je te laten schminken, in de draaimolen te gaan, te glijden van een mega glijbaan:, of te klimmen en klauteren op een van de vele spring- en klimkussens, maar er is meer!

Wat dacht je van je eigen flipbook??

De FunFlips-studio is een mobiele flipbookstudio waarmee kinderen en oudere bezoekers  in slechts 90 seconden een flipbook van zichzelf maken. Een flipbook is in feite een film op papier. Wanneer u de pagina’s ervan door uw handen laat glijden komen de plaatjes als het ware tot leven. In de FunFlips Mobile Flipbook Studio van 3 bij 3 meter kunnen één of meerdere gasten voor de camera plaatsnemen. Vervolgens wordt er van hen een film van zes seconden gemaakt, die in 1½ minuut omgezet wordt naar een flipbook.  Hoe tof is dat? Ga jij je eigen flipbook laten maken?

Bekijk de video

Of ga je racen in onze virtual reality tent?

Laat je meenemen in de wereld van virtual reality, ga naar plaatsen waar je nog nooit geweest bent. Voel je als Max Verstappen terwijl je over de mooiste racebanen scheurt!

Op de BungeeJump Trampoline kun je superhoog springen! Met je bungeejump harnas aan kun je een koprol in de lucht maken of gewoon heel hoog springen. In tegenstelling tot luchtkussens en springkussens, biedt de bungeejump trampoline een zwaartekrachtloze adrenaline kick. Kinderen vanaf 15 kilo kunnen gebruik maken van deze geweldige attractie.

Slingerbal: Ga de strijd aan met je vrienden en probeer met de Slingerkogel je tegenstander van zijn sokkel te stoten. Opgepast want iedereen staat te wiebelen op zijn benen.

Voor de papa’s en mama’s is er de mogelijkheid om een drankje te pakken op het terras in het midden van het kinderplein. Oftewel vermaak voor jong en oud!


Donderdag 2 augustus 2018 was de 44e editie van de Dag van Druten. Het was een ontzettend mooie en warme dag! Iedereen die is geweest, dankjewel!

Dag van Druten heeft weer een bomvol programma voor u in elkaar gezet! De braderie in het centrum bestaat uit bijna 150 kramen vol met spullen en lekkernijen. Na de entree van €3,- (kinderen tot 12 jaar gratis) zijn alle attracties vrij toegankelijk.

Voor zowel de kleine kinderen als voor de tieners is er veel vermaak, terwijl pa en ma op de terrassen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Op het pleintje voor bij de blokker wachten er dieren om geknuffeld of bereden te worden en op de grote markt staan allerlei attracties opgesteld.

Overdag wordt er muziek verzorgd door DJ Mike voor bij de kerk. Het wordt genieten dit jaar op 2 augustus: De dag van Druten.

Raboplein:

Gehele complete kinderboerderij en pony rijden. 

Marktplein:

Basejump – Hindernisbaan – Klimvulkaan – Bungee-Jump – Kinderpaleis – Giro Space – Draaibus – Jumping Balls – Kindersmink/air Brush tattoo – Ballonnenclown. 

Praktische info:

Overdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kassa’s open vanaf 09.00 uur. Entree is €3,-. Dit geldt NIET voor de Avond van Druten. Voor meer info over de Avond van Druten, klik hier!

EHBO bevindt zich op de markt in Druten.